Editorial únor 2016

Nikola Jurková Ille Editoriály 2016

Drazí čtenáři,

opravdu není naším cílem zakládat tu rubriku „oznámení o úmrtí“, ale nelze na tomto místě nevzpomenout na osobnost velkého estetika a filozofa Umberta Eca, s jehož díly jako Skeptikové a těšitelé nebo Dějiny krásy či Dějiny ošklivosti jste se museli jistě potkat, jenž skonal 19. února.

Teď však k něčemu veselejšímu! Tak zaprvé, my studující máme za sebou další zkouškové a před námi je letní semestr. Doufáme, že jste ho i vy ve zdraví přežili a do dalšího semestru jdete s plným nasazením a odhodláním!

Další z věcí, co rozhodně stojí za zmínku je nové číslo Musicologicy! O čem se v ní dočtete tentokrát? Tak například o pomalu ale jistě startujícím Jazzfestu Brno v článku Tomáše Vrtka, o dokumentu Boží ptáčci a posledních koncertech Filharmonie Brno od Patrika Červáka nebo o koncertu Czech Ensemble Baroque s Johnem Holowayem od Lukáše Pavlici. Z oblasti výtvarného umění přinášíme články o výstavě Pavla Medka od Kataríny Hanusové a o výstavě Po zarostlém chodníčku Marie Jiráskové od Lukáše Václavíka.

Příjemné počtení a úspěšný vstup do nového semestru přeje za celou redakci

Nikola Illeová


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info