O 3x3 Scala s jeho dramaturginí Kateřinou Šardickou

říjen 2013 Filip Nádvorník Rozhovory 2013

Název vašeho projektu je 3x3 Scala, co to znamená?
3x3 se odvíjí od našeho dramaturgického plánu. Máme tři bloky, které vždy tvoří zahraniční film, český film a speciální projekce, které jiná kina nenabízí. Snažíme se udělat z návštěvy kina něco, co člověk běžně v Brně nezažije.

Zmínila jste unikátní projekce. Co si pod tím představit?
Jsou to zejména netradiční formáty. Například hned naše první speciální projekce bude věnovaná fenoménu dnešní doby: internetovým seriálům. Na této projekci spolupracujeme se serverem videacesky.cz, který se na tuto oblast specializuje. Bude to taková interaktivní beseda spojená s projekcemi různých seriálů. Doufáme, že se nám podaří i získat některé díly populárních seriálů, které doposud nebyly odpremiérovány.

Podle čeho jste vybírali filmy do programu?
Začalo takovým tím počátečním filmovým nadšenectvím, kdy každý chtěl promítnout svůj oblíbený film. Potom jsme se začali dohadovat, co všechno by bylo super vidět na plátně, co jiná kina nemají a potom nastoupil pragmatický rozum, kdy jsme kontrolovali programy ostatních kin v Brně. Dívali jsme se na dramaturgické skladby Artu a Lucerny, což jsou naši největší konkurenti, a snažili jsme se vytvořit skupinu co nejrozmanitějších filmů, tak abychom každému nabídli to jeho. Abychom zaujali lidi, co do kina běžně nechodí i filmové fajnšmekry. Chceme oslovit jak české tak i zahraniční studenty, kteří v Brně žijí během Erasmu. Proto budeme promítat filmy v originálním znění s českými titulky, a pokud je to film český, nebo neanglicky mluvený, tak budeme mít anglické titulky.

Odkud očekáváte, že se bude rekrutovat vaše hlavní divácká základna?
Myslím si, že hlavní diváckou základnu budeme mít na Filozofické fakultě a Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity. Doufáme ale, že se nám podaří oslovit Masarykovu univerzitu celkově. Rádi bychom samozřejmě atakovali i studenty Mendlovy univerzity a Vysokého učení technického.

Čím se odlišujete od jiných kin? Co je ve vašem programu tak unikátní, že to diváci v jiných kinech nenajdou?
Například chystáme projekci němého filmu s živou hudbou, což je projekce typická spíše pro festivaly a běžně v kinech je divákům téměř nepřístupná. Chceme otevřít debatu o internetových seriálech, což je fenomén dnešní doby. Chystáme nějaké premiéry, které jsou v současné době zatím v jednání, ale doufáme, že nám to vyjde. Snažíme se oslovit co nejširší mladé publikum.

Jaký je podle vás váš největší trhák?
To asi záleží na osobním výběru. Já si myslím, že největším trhákem je otvírací film Podraz, protože na Paula Newmana a Roberta Redforda prostě nalákáte nejvíc lidí a to kdykoliv a kdekoliv. Ale na druhou stranu chystáme například projekci asijského filmu a fanoušci asijské kultury, anime a Japonska jsou taky velká a rozmanitá skupina. Takže nakonec možná překvapí něco nenápadného, čemu teď, co se týče návštěvnosti, tolik nefandíme.


Děkuji za rozhovor.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info